Voćna Šeherezada
Voćna ili Letnja Šeherezada….turski keks, vanila krem umesto karamela jer se bolje uklapa sa voćem koje može biti po želji. U ovoj kombinaciji su to maline koje svojim kiselkastim ukusom osvežavaju.
Sastojci:
1 pakovanje turskog keksa
1l mleka
3 pudinga sa ukusom vanile
5 kašika kristal šećera
150 gr margarina ili maslaca
100 gr šećera u prahu
500 gr slatke pavlake
600 gr malina ili voća po izboru
Priprema:
Pomešati puding, kristal šećer i 200 ml mleka a ostatak mleka staviti da provri.
Kada mleko provro zakuvati razmućen puding i mešati dok se ne zgusne.
Skloniti sa vatre, prebaciti u drugu posudu i prekriti prozirnom folijom. Ostaviti da se potpuno ohladi.
Kada se puding ohladio uplupati maslac ili margarin sa šećerom u prahu pa dodati pudingu koji smo prethodno malo razbili mikserom i sve zajedno umutiti.
Umutiti slatku pavlaku pa dodati nekoliko kašika i sve zajedno umutiti. Fil treba da je fino maziv.
Podeliti keks na tri jednaka dela. Keks se ne umače u mleko.
Samo ga poslagati na tacnu. I polako naneti prvi sloj fila jer se keks pomera jer nije namočen.
Preko fila staviti voće ( maline, pola ) premazati slatkom pavlakom koja takodje ne sme biti gusta, dodatno će se stegnuti.
Drugi sloj keksa, fil, voće, slatka pavlaka, treći sloj keksa, ostatak fila i slatke pavlake.
Ostaviti da odstoji i keks otpusti pa se sladiti.
Prijatno.
Primjedbe
Objavi komentar