Torta sa dve vrste čokolade


Torta sa dve vrste cokolade

Kakao kora sastojci:

 3 jaja
 4 kašike šećera
 2 kašike kakaoa
 1 kašika hladne vode
 1 kašika ulja
 4 kašike brašna
 1/2 praška za pecivo
 3 kašike šećera
 300 ml vode


Sastojci crnog čokoladnog fila::

240 ml šlag krem
300 g tamne čokolade
40 g margarina
Sastojci belog  čokoladnog fila:

160 ml slatke pavlake
200 g bele čokolade
30 g margarina
Dekor:

100 ml pavlake


Način pripreme:

Miksirajte belanca i dodavajte šećer sve dok se ne dobije gusta pena. Dodavajte žumanca i miksirajte.

Umešajte u to vodu i ulje. Dodajte brašno,kakao i prašak za pecivo pa to umešajte varjačom. Kalup obložite pek papirom pa sipajte sastav kore i stavite da se peče na 80 stepeni. Kalup prečnika 23cm.

Slatku pavlaku stavite da se zagreje pa dodajte izlomljenu čokoladu i mešajte dok se ne otopi,dodajte margarin i njega otapajte pa ostavite da se ohladi. Stavite u frižider 1-2h. Ako je jako gusto razredite ga sa nekoliko kašika šlaga.

Za beli fil je isti postupak pravljenja.

Napravire sirup od 300ml vode i 3 kašike šećera,špinujte ga duže,da postane lepljivo.
Sirupom natopite koru pa stavite tamni fil pa beli. dekoracija sa ulupanom slatkom pavlakom okolo a po sredini čokolada.

Otopite čokoladu pa dodajte ulje. Tako vruće istresite na alu foliju i pustite da se ohladi. Kad je ohladjeno al ne previše tvrdo sa nožem za sir skidajte slojeve i ispašće vam kao sa slike.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Plazma torta sa malinama

Torta Pahuljica

Diplomatska torta sa orasima