Torta sa dve vrste čokolade
Kakao kora sastojci:
3 jaja
4 kašike šećera
2 kašike kakaoa
1 kašika hladne vode
1 kašika ulja
4 kašike brašna
1/2 praška za pecivo
3 kašike šećera
300 ml vode
Sastojci crnog čokoladnog fila::
240 ml šlag krem
300 g tamne čokolade
40 g margarina
Sastojci belog čokoladnog fila:
160 ml slatke pavlake
200 g bele čokolade
30 g margarina
Dekor:
100 ml pavlake
Način pripreme:
Miksirajte belanca i dodavajte šećer sve dok se ne dobije gusta pena. Dodavajte žumanca i miksirajte.
Umešajte u to vodu i ulje. Dodajte brašno,kakao i prašak za pecivo pa to umešajte varjačom. Kalup obložite pek papirom pa sipajte sastav kore i stavite da se peče na 80 stepeni. Kalup prečnika 23cm.
Slatku pavlaku stavite da se zagreje pa dodajte izlomljenu čokoladu i mešajte dok se ne otopi,dodajte margarin i njega otapajte pa ostavite da se ohladi. Stavite u frižider 1-2h. Ako je jako gusto razredite ga sa nekoliko kašika šlaga.
Za beli fil je isti postupak pravljenja.
Napravire sirup od 300ml vode i 3 kašike šećera,špinujte ga duže,da postane lepljivo.
Sirupom natopite koru pa stavite tamni fil pa beli. dekoracija sa ulupanom slatkom pavlakom okolo a po sredini čokolada.
Otopite čokoladu pa dodajte ulje. Tako vruće istresite na alu foliju i pustite da se ohladi. Kad je ohladjeno al ne previše tvrdo sa nožem za sir skidajte slojeve i ispašće vam kao sa slike.
Primjedbe
Objavi komentar