Saher torta


Saher torta

Biskvit:

150 g čokolade za kuvanje
150 g šećera u prahu
170 g  margarina
5 jaja
100 g brašna
Preliv:

50 g  margarina
200 g čokolade za kuvanje
100 g šećera u prahu
200 g marmalade od kajsija
3-4 sveže kajsije




Priprema:

Zagrejati rernu na 170 tepeni . Okrugli kalup (prečnika 24 cm)namazati margarinom ili staviti pek papir.

Otopiti čokoladu na pari. Mutiti žumanca a šećerom pa dodati margarin i mutiti dok ne potane penasto. Dodati rastopljenu čokoladu pa dodavati brašno i na kraju mućen šne od belanaca pa sve sjediniti varjačom. Sipati sve u kalup pa peći 50ak minuta. Potpuno je ohladiti pa preseći na dva dela.

Pomešati marmeladu i isećene kajsijeizblendirati pa premazati donju koru pa poklopiti drugom korom. Rastopiti čokoladumargarin i šećer i mešati dok se malo ne zgusne. Sa tom smesom premazati celu tortu.

Ostaviti u frižider da se stegne.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Plazma torta sa malinama

Torta Pahuljica

Diplomatska torta sa orasima