Rolat sa breskvama
Kora:
5 jaja
5 kašika šećera
5 kašika brašna
5 kašika ulja
1 prašak za pecivo od 10 gr
Fil:
300 ml mleka
1 puding od 40 gr od vanile
1 kašika kristal šećera
200 ml slatke pavlake
količina bresaka po izboru, najmanje dve sočne
Priprema:
Ulupati belanca da zapene pa dodati šećer i nastaviti mućenje dok se ne dobije jaka pena. Zatim dodati žumanca pa ulje i opet umutiti.
Na kraju dodati brašno i prašak za pecivo i sve sjediniti.
Istresti u obložen veliki pleh od rerne i staviti da se peče u rernu koja vam se zagrevala dok ste mutili sastojke na 200 stepeni.
Peći oko 15 minuta ili dok blago ne porumeni odgore.
Izvaditi i zajedno sa papirom urolati i ostaviti da se hladi.
Puding i šećer razmutiti sa 100 ml mleka a ostatak staviti da provri. Kada mleko provri zakuvati puding i mešati dok se ne zgusne. Skloniti sa vatre, prekriti folijom i ostaviti da se ohladi.
Ulupati slatku pavlaku pa ohladjen puding malo mikserom umutiti i dodati mu 2 pune kašike slatke pavlake i sve opet umutiti.
Gustinu procenite sami, možda će trebati da se doda još jedna kašika slatke pavlake.
Odmotati koru, naneti ceo fil od pudinga, pa preko poslagati iseckane breskve i na kraju sve premazati ostatkom slatke pavlake. Uviti rolat i ostaviti na hladno da dostoji.
Dekoracija po izboru.
Prijatno.
Primjedbe
Objavi komentar