Ekleri
Sastojci:
1 šolja vode
1 šolja ulja
brašno (6 kašika punih, oštrog )
3 jaja
Krem:
0,5l mleka
6 kašika šećera
6 kašika brašna
4 jaja
Priprema:
1 solja vode i 1 solja ulja se stave da provri.
Smaknete sa vatre i u to dodate brasno.
Stavite da se prohladi i u mlako umesajte 3 cela jajeta. Izmiksirajte da se sve sjedini.
Zagrejte rernu na 200 stepeni i napravite eklere špricem ili kašikom,duguljaste valjke.
Velicinu birajte sami.
Ne otvarajte rernu 15min da ne spadnu.
Ogladite ih i presecite.
U pola litre mleka zakucajte razmućeno brašno,žumanca i šećer pa kad se skroz ohladi dodajte izmiksirana belanca.
Ovim kremom punite biskvite a odgore prelijte čokoladom. Možeze da dodate kad namažete sa kremom bananu presečenu uzduž.
Primjedbe
Objavi komentar