Ekleri


ekleri

Sastojci:

1 šolja vode
1 šolja ulja
brašno (6 kašika punih, oštrog )
3 jaja
Krem:

0,5l mleka
6 kašika šećera
6 kašika brašna
4 jaja


Priprema:
1 solja vode i 1 solja ulja se stave da provri.

Smaknete sa vatre i u to dodate brasno.

Stavite da se prohladi i u mlako umesajte 3 cela jajeta. Izmiksirajte da se sve sjedini.

Zagrejte rernu na 200 stepeni i napravite eklere špricem ili kašikom,duguljaste valjke.

Velicinu birajte sami.

Ne otvarajte rernu 15min da ne spadnu.

Ogladite ih i presecite.

U pola litre mleka zakucajte razmućeno brašno,žumanca i šećer pa kad se skroz ohladi dodajte izmiksirana belanca.

Ovim kremom punite biskvite a odgore prelijte čokoladom. Možeze da dodate kad namažete sa kremom bananu presečenu uzduž.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Plazma torta sa malinama

Torta Pahuljica

Diplomatska torta sa orasima