Čokoladna torta


Čokoladna torta

Biskvit:

 5 jaja
 3 kašike ulja
 8 kašika  šećera
 6 kašika  brašna
 4 kašike kakaoa
 1 kesica vanilin vahar
 1/2 kesica praška za pecivo


Krem:

 300 g čokolade
 400 g slatke pavlake
Priprema:
Umutite belanca u jak šne. Spojite žumanca,šećer,prašak za pecivo,ulje,kakao,vanilin šećer i brašno pa njima dodajte penu od belanaca. Pažljivo sjedinite i pecite na 180 stepeni 30-40 minuta.

Presecite koru na dva dela.

Izmiksirajte pola slatke pavlake pa joj dodajte omekšalu čokoladu i sve dobro sjedinite.

Tome dodajte ostatak slatke pavlake pa nastavite mućenje.

Prvu koru premažite sa pola fila,stavite drugu koru pa premažite sa ostatkom.

Dekorišite po želji

Bain-Marie na 125 stavi šlag, dodajte čokoladu grešku na komade i dobro promešati. Ostavite da se ohladi, a zatim stavite ostatak šlagom. Raspon polovina kreme preko countertop, pokriti drugom korom i haljine sve sa preostalom kremom. Dekoracija inspiracija trenutka.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Plazma torta sa malinama

Torta Pahuljica

Diplomatska torta sa orasima