Torta Leptir




Sastojci
Čokoladna kora:
3 šolje brašna
2 šolje šećera
3/4 šolje kakao
1,5 kašičica vanila ekstrakta
2 kašičice sode bikarbone
200 g omekšanog putera
1 šolja mleka ili nezasladjenog jogurta
3 velika jaja
Vanil kora:
1 šolja šećera
125 g putera
2 jajeta
2 kašićice vanila ekstrakta
1,5 šolja brašna
1 3/4 kašičice praška za pecivo
1/2 šolje mleka
Dekoracija i fil:
150 ml pavlake
nekoliko boja za kuvanje
100 g šećera u prahu
Priprema
1
Pripremimo sastojke.

2
Čokoladna kora: Predgrejemo rernu na 160 stepeni Celzija (sa ventilatorom) Sa sprejom namastimo tepsiju. Sve sastojke sipamo u činiju i izmiksamo, dok ne dobijemo glatku masu. Sipamo u tepsiju, izravnamo i pećemo 1 sat. Ostavimo da se ohladi u tepsiji.

3
Vanila kora: Predgrejemo rernu na 180 stepeni Celzija. Sprejom namastimo tepsiju. U činiji izmiksamo puter i šećer pa dodajemo jedno po jedno jaje. Dodamo vanila ekstrakt.

4
Umešamo brašno i prašak za pecivo i polako mešajući dodajemo u izmiksan puter i, šećer i jaja. Na kraju dodadamo mleko i izmiksamo sve u glatku masu. Sipamo u pripremljen pleh. Pečemo oko 40 minuta. Pustimo da se ohladi.

5
Dekoracija i fil: Umutimo čvrsto pavlaku i šečer i raspodelimo na 4 dela. Jednim delom spajamo dve kore, tako da vanila kora bude na vrhu. U ostale 3 činije dodajemo po nekoliko kapi boje za kuvanje. Sipamo u kesu za dekoraciju sa malim otvorom i dekorisemo našeg leptira. Možete još posuti i sitnim dekoracijama od šećera.

Savet
Savet:
Rođendanska za malu prijateljicu, koja puni 6 godina. A mnogo voli leptire. Jako lako se pravi. Naravno potrebna vam je ovakva tepsija u obliku leptira.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Plazma torta sa malinama

Torta Pahuljica

Diplomatska torta sa orasima