Jadrina jaffa (kao torta)
Potrebno za biskvit:
4 jaja
8 kašika šećera
12 kašika mleka
8 kašika brašna
8 kašika ulja
1 prašak za pecivo
Preliv:
2 zamrznute narandže sa korom
100 gr šećera u prahu
100 ml vode
Priprema:
Ispeći biskvit od 4 jajeta, 12 kašika mleka,8 kašika šećera,
12 kašika brašna (ne navršene), 8 kašika ulja, i 1 prašak za pecivo.
Pečeni i ohladjen biskvit preseći na pola, ili peći dva od pola ove smese.
Polovinu pečenog biskvita iseći na kockice ili izmrviti i pomešati sa smesom od:
2 izrendane zamrznute narandže sa korom,
1 dcl vode i 100 grama šećera u prahu.
Narandže pre zamrzavanja dobro operite pošto ćete koristiti i koru.
Ovu smesu prokuvati i ohladjenu izmešati sa izmrvljenom polovinom biskvita.
Donji biskvit premazati džemom od kajsija ili nekim drugim, po želji.
Na biskvit dobro pritisnuti smesu od narandži i izmrvljenog biskvita i preliti čokoladnom glazurom.
Jako lep i osvežavajući…
Od ove smese izadje jedna manja tortica, ako pravite kolač u tepsiji duplirajte
masu za biskvit.
Primjedbe
Objavi komentar