Jadrina jaffa (kao torta)


OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Potrebno za biskvit:

4 jaja
8 kašika šećera
12 kašika mleka
8 kašika brašna
8 kašika ulja
1 prašak za pecivo
Preliv:

2 zamrznute narandže sa korom
100 gr šećera u prahu
100 ml vode



Priprema:

Ispeći biskvit od 4 jajeta, 12 kašika mleka,8 kašika šećera,

12 kašika brašna (ne navršene), 8 kašika ulja, i 1 prašak za pecivo.

Pečeni i ohladjen biskvit  preseći na pola, ili peći dva od pola ove smese.

Polovinu pečenog biskvita iseći na kockice ili izmrviti i pomešati sa smesom od:

2 izrendane zamrznute narandže sa korom,

1 dcl vode i 100 grama šećera u prahu.

Narandže pre zamrzavanja dobro operite pošto ćete koristiti i koru.

Ovu smesu prokuvati i ohladjenu izmešati sa izmrvljenom polovinom biskvita.

Donji biskvit premazati džemom od kajsija ili nekim drugim, po želji.

Na biskvit dobro pritisnuti smesu od narandži i izmrvljenog biskvita i preliti čokoladnom glazurom.

Jako lep i osvežavajući…

Od ove smese izadje jedna manja tortica, ako pravite kolač u tepsiji duplirajte

masu za biskvit.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Plazma torta sa malinama

Torta Pahuljica

Diplomatska torta sa orasima